Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Duurzaamheid aandachtspunt bij geld lenen voor huis

Duurzaamheid aandachtspunt bij geld lenen voor huis

Er wordt voortaan door de banken die hypotheken verstrekken voortaan meer aandacht besteed aan de duurzaamheid bij het geld lenen voor een huis. De belangrijkste aspecten rondom duurzaamheid komen tijdens het adviesgesprek aan de orde. Zo wordt er onder meer ingegaan op de opties om het gewenste huis na aankoop ook duurzaam te maken. Er zijn hiertoe door vijf banken samen met het Waarborgfonds Eigen Woningen afspraken over vastgelegd. Het is bij het geld lenen voor een woning al mogelijk om wat extra geld te ontvangen om bijvoorbeeld het huis energiezuiniger te maken. Het blijkt echter dat er in de dagelijkse praktijk vrij weinig gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheid extra geld te lenen bij de aankoop van een woning om maatregelen door te voeren.

Door er tijdens het adviesgesprek aandacht aan te besteden, verwachten de vijf banken als Volksbank. Triodos, Rabobank, Florius en ABN Amro dat bij de aankoop van een huis ook aan duurzaamheid wordt gedacht. In het adviesgesprek wordt niet alleen gesproken over geld lenen en bedragen, maar vooral ook over de voordelen die een duurzame woning met zich meebrengt. Bijvoorbeeld een energierekening die veel lager kan uitvallen. Of het voordeel van een beter binnenklimaat in de woning en van het profiteren van extra wooncomfort. Naast dat er gesproken wordt over duurzaamheid bieden de banken uiteraard ook de gelegenheid om de verduurzaming te financieren. Bijvoorbeeld door een energiespaarbudget in te voeren, zodat niet meteen al een besluit moet worden genomen over welke verduurzaming er precies komt.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.