Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor huis en aankloppen bij ouders

Geld lenen voor huis en aankloppen bij ouders

In Nederland is er een grote groep starters die het niet redt met alleen geld lenen voor een woning, maar ook aan moet kloppen bij de ouders om een woning te kopen. Uit onderzoek is gebleken dat in de afgelopen vijf jaar het een deel van de starters niet is gelukt om met geld lenen een huis te kopen, maar daarbij afhankelijk waren van de ouders. Het gaat hier ongeveer om een derde van het aantal gevallen. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Independer door Q&A. In het verleden is het ook zo geweest dat ouders hun kinderen financieel hebben bijgestaan, maar tegenwoordig zijn het er veel meer. Er is uit het rapport nog meer interessante informatie naar voren gekomen.

Het blijkt dat de starters die voor het eerst een woning kopen de toekomst niet al te rooskleurig inzien en zelfs wat somber gestemd zijn. Meer dan de helft van het aantal starters heeft twijfels als het gaat om de mogelijkheid een huis te kopen en zeker in het licht van de huizenprijzen die alsmaar door lijken te stijgen. De stemming verandert overigens nadat de aankoop van een huis een feit is geworden. Op dat moment is er namelijk wel sprake van een toenemend vertrouwen als het gaat om de huizenmarkt. De starters die al langer een woning in het bezit hebben, twijfelen namelijk veel minder over de toekomst in vergelijking met de groep die nu nog nog geld moet lenen om de eerste aankoop van een huis te realiseren.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.