Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Mogelijk te hoge rentes op doorlopend krediet van Credit Agricole

Mogelijk te hoge rentes op doorlopend krediet van Credit Agricole

Een groot aantal klanten die bij Crédit Agricole Consumer Finance Nederland een doorlopend krediet hebben afgesloten, betaalden naar alle waarschijnlijkheid te hoge rentes. Dat is gebleken uit een onderzoek dat door Kassa is uitgevoerd. Het zou gaan om een totaal van vijftienduizend klanten die een doorlopend krediet hebben bij de genoemde kredietverstrekker. Een financiële compensatie voor de te hoge rente zou wenselijk zijn volgens Kassa. Het zou gaan om een gigantische schadebedrag gaan dat tot in de miljoenen euro’s oploopt. Er is sprake van een lopende zaak, waarbij de voorwaarden met betrekking tot de lening aangepast zijn. Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening heeft een dochterbedrijf van Credit Agricole veroordeelt aan het begin van dit jaar. Het bedrijf stelde dat alle klanten op een juiste wijze zijn behandeld.

De kosten voor het bedrijf zijn echter de afgelopen jaren gigantisch gestegen doordat er sprake is van een groot aantal wanbetalers. In de uitzending van Kassa is gemeld dat klanten gezamenlijk in actie kunnen komen door een collectief te vormen. De kans op een succesvolle actie zou rond de 70 procent liggen. Geld lenen kost door de rente die berekend wordt altijd geld, maar als er exorbitante rentes berekend worden, komen de klanten die een krediet hebben afgesloten vanzelf in de problemen. Overigens zijn er ook bij andere bedrijven al problemen geweest ten aanzien van de hoogte van de rente. Hierbij ging het onder meer om de verhoging van rente op Euriborhypotheken. Wie geld wil lenen doet er verstandig aan om een vergelijking te maken tussen de aanbieders van persoonlijke leningen en doorlopende kredieten.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.