Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Structureel geld lenen kost veel geld

Structureel geld lenen kost veel geld

Een groot aantal consumenten heeft wel eens de keuze gemaakt om geld te lenen. Bijvoorbeeld om een auto te kopen of een huis te financieren, maar ook voor andere doeleinden, zoals het kopen van kleding of meubels op afbetaling. Het blijkt echter dat structureel geld lenen veel geld kost. Vooral als er bij kredietverstrekkers en postorderbedrijven geld wordt geleend. Het incidenteel een keer lenen van geld levert doorgaans minder problemen op, waarbij het krediet steeds netjes wordt afbetaald. Aan het einde van de maand komt het nogal eens voor dat de bankrekening leeg is, maar dat er nog wel geld nodig is.

Het is dan heel gemakkelijk om maar even rood te staan, maar juist deze vorm van geld lenen kost bijzonder veel geld doordat de rente aardig hoog is. Structureel rood staan op de bankrekening zorgt ervoor dat er ook sprake is van structurele kosten. Er dient namelijk steeds een fikse rente betaald te worden over de roodstand. Het is altijd verstandig om indien er voor een aankoop geld geleend wordt te kijken naar het leendoel en welk type lening daar dan het beste bij past. Een persoonlijke lening is voor andere doeleinden geschikt dan een doorlopend krediet en ook weer anders dan roodstaan bij de bank. Het kan maar zo zijn dat er voor een roodstand van 500 euro met kosten rekening gehouden moet worden van meer dan 18 procent. Dat is enorm veel rente en bij een terugkerende roodstand worden deze kosten steeds weer in rekening gebracht. Indien het een keer nodig is, kan wellicht beter worden overwogen om in de eigen kring geld te lenen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.