Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Stijging rente bij geld lenen woning nog beperkt

Stijging rente bij geld lenen woning nog beperkt

Er zijn een aantal maatregelen genomen door de Europese Centrale Bank in de maand juni, maar de bezitters van een woning kunnen opgelucht ademhalen nu blijkt dat er niet veel meer hypotheekrente betaald hoeft te worden. Er is door de Europese Centrale Bank bekendgemaakt dat er geen obligaties meer worden opgekocht en dat met ingang van september in 2019 de rente wellicht verhoogd wordt. Het is in de rentemarkt meegevallen dat de rente mogelijk pas volgend jaar verhoogd wordt, want er was rekening mee gehouden dat het wel eens eerder kon gebeuren. Op dit moment blijft de ECB wel nieuw obligaties aanschaffen en dat zorgt ervoor dat de hypotheekrente ook redelijk laag blijft.

Het is wel mogelijk dat de rente een beetje zal stijgen, maar de verwachting is niet dat de rente met procenten omhoog gaat. Op het moment dat de officiële rente stijgt, is het ook niet zo dat de hypotheekrente op dezelfde manier meteen stijgt. Daarnaast telt dat er meer concurrentie is op het gebied van hypotheken. Verder is het ook zo dat er sprake is van een betere economie, zodat de geldverstrekkers die geld lenen aan consumenten in verhouding minder risico lopen. De rentemarge kan wellicht zelfs eerst nog wat teruglopen door de concurrerende verhouding op het gebied van hypotheken tussen de geldverstrekkers. Er zijn uiteraard nog veel meer factoren van invloed op de totstandkoming van de hypotheekrente bij het geld lenen voor een woning. Het is dus afwachten hoe de rente zich in de nabij toekomst zich verder gaat ontwikkelen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.