Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen in de vorm van levenlanglerenkrediet

Geld lenen in de vorm van levenlanglerenkrediet

Iedereen die een opleiding wil volgen, maar om uiteenlopende redenen geen aanspraak kan maken op reguliere studiefinanciering heeft de mogelijkheid om op een andere manier geld te lenen. Bijvoorbeeld met het levenlanglerenkrediet bij DUO. In dat geval worden er overigens wel bepaalde voorwaarden gesteld om geld te lenen, zodat het lesgeld of collegegeld betaald kan worden. Er moet bijvoorbeeld sprake zijn van het volgen van een bepaalde opleiding in Nederland die ook door de overheid erkend moet zijn.

Het opleidingsniveau varieert dan mbo tot en met universiteit, waarbij er voorwaarden zijn ten aanzien van de tijdsbesteding, zoals voltijds bol voor mbo en deeltijd, dual of voltijd voor hbo en universiteit. Verder is er aan het levenlanglerenkrediet een leeftijdseis gesteld. Wie jonger is dan 30 dertig kan alleen op deze manier geld lenen als er sprake is van de aanwezigheid van een diploma hbo-bachelor of universitaire master en een twee opleiding wil volgen. Ook de optie van een deeltijdopleiding is mogelijk.

De maximale leeftijd waarop men op deze manier geld kan lenen, is vastgesteld op 55 jaar. Doorgaans kan er geld geleend worden tijdens de duur van de opleiding en het kredietbedrag is ter hoogte van het collegegeld of lesgeld. Na afloop van de studie dient het verkregen krediet uiteraard weer terugbetaald te worden. De rente over de lening gaat in na een maand nadat het krediet is toegekend. Per kalenderjaar is er variatie in de hoogte van het rentepercentage. In 2018 is dat percentage voor het levenlandlerenkrediet overigens vastgesteld op 0%.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.