Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen met NHG voor senioren gemakkelijker

Geld lenen met NHG voor senioren gemakkelijker

Het wordt voor senioren gemakkelijker om geld te lenen met NHG om een woning te kopen. Er is sprake van een verruiming van de regels voor Nationale Hypotheek Garantie en daar kunnen de senioren die op latere leeftijd willen verhuizen van profiteren. De situaties was anders; ongeveer tien jaar voordat de AOW ingaat voor aanvragers van een hypotheek wordt er door hypotheekverstrekkers met een lager inkomen rekening gehouden. Het gaat dan om het inkomen dat wordt verkregen na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Dat zorgde voor vervelende situaties.

Nu er een verruiming is gekomen van de regels met ingang van 17 juni 2018 is het voor senioren mogelijk om een hypotheek met NHG af te sluiten op basis van de werkelijke maandlasten in de tien jaar voordat de AOW ingaat. In plaats van dat er met fictieve lasten gerekend wordt, tellen dus de werkelijke maandlasten mee. In 2018 is er sprake van een NHG-grens van 265.000 euro. Verder gelden er wel een aantal voorwaarden. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om bij het geld lenen met NHG door senioren die tien jaar voor de ingang van de AOW een huis willen kopen een hogere maandlast te laten ontstaan. De rente voor de hypotheek moet bovendien vastgezet worden voor een periode van minimaal 20 jaar of minimaal 10 jaar vastgezet te worden als de jongste partner 85 jaar of ouder is aan het einde van de rentevaste periode. Of als er sprake is van een hypotheek die 50% is van de woningwaarde.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.