Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lastig geld lenen voor isolatie woning

Lastig geld lenen voor isolatie woning

Het blijkt lastig te zijn om geld te lenen voor het isoleren van woningen indien bij de aankoop van het huis een hogere hypotheek gewenst is. Uit een onderzoek dat door Vereniging Eigen Huis is uitgevoerd blijkt dat 25% van de hypotheekverstrekkers niet bereid is om een hogere hypotheek te verstrekken als er gevraagd wordt om een hogere lening om het huis te isoleren. Een ander deel van de hypotheekverstrekkers is wel bereid om meer geld uit te lenen voor het isoleren van huizen, maar dan komt er wel een renteopslag bij. Overigens gaat het niet alleen om geld lenen voor de isolatie, maar ook om andere duurzame verbeteringen. Bijvoorbeeld met het aanbrengen van zonnepanelen op het dak van de woning.

Of als er sprake is van het realiseren van een warmtepomp. In deze situaties is het wettelijk toegestaan om 6% meer geld te lenen dan het maximum van 100% van de waarde van de woning. Bij de aankoop van een woning met een waarde van 3 ton is het dan mogelijk om 318.000 euro te lenen indien het extra geld wordt aangewend voor het verduurzamen van de woning. In de praktijk blijkt dat maar 5% gebruikmaakt van de optie om geld te lenen voor het isoleren of op andere wijze verduurzamen van de woning. Dat komt dus doordat de hypotheekverstrekkers niet bereid zijn om daarin mee te gaan. Er volgt simpelweg een weigering om een hogere hypotheek te laten afnemen of er wordt een renteopslag in rekening gebracht, waardoor het minder aantrekkelijk wordt.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.