Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor huis soepeler voor 56plussers

Geld lenen voor huis soepeler voor 56plussers

Het is voor 56plussers niet altijd even gemakkelijk om geld te lenen om daarmee de aankoop van een woning te financieren. ABN Amro richt zich op deze groep met soepeler regels om een hypotheek af te sluiten. De voorwaarden van de hypotheek voor deze groep worden aangepast. Dat betekent niet alleen dat het gemakkelijker wordt om geld te lenen, maar bijvoorbeeld ook om van de overwaarde te profiteren. Als er sprake is van overwaarde is het niet altijd mogelijk om daar gebruik van te maken. Het is echter wel handig voor 56plussers om de overwaarde op te nemen, waarbij het geld voor uiteenlopende situaties gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld om geld te schenken aan kinderen of om het inkomen aan te vullen als er minder gewerkt wordt als de pensioenleeftijd nadert.

Verder kan de overwaarde ook benut worden om het eigen huis te verbouwen en aan te passen aan een nieuwe levensfase. Het maximale bedrag dat geleend kan worden, is volgens de standaardnormen gebaseerd op het inkomen en er zijn senioren die wat minder inkomen hebben. Dat maakt het dus meteen al lastiger om voldoende geld te lenen. ABN Amro gaat nu met de verandering van de voorwaarden kijken naar de woonlasten. Het biedt niet alleen voordelen voor de senioren die geld willen lenen. De verwachting is namelijk ook dat de woningmarkt loskomt doordat de 56plussers nu gemakkelijker naar een andere woning verhuizen omdat het eenvoudiger is om een hypotheek rond te krijgen. Wie van de overwaarde wil profiteren, kan voor een andere vorm van hypotheek kiezen die een langere looptijd heeft.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.