Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Minima in Nijmegen die geld lenen betalen minder rente

Minima in Nijmegen die geld lenen betalen minder rente

Minima die in Nijmegen wonen en een minimuminkomen verdienen, kunnen geld lenen tegen minder rente. Het gaat hier om leningen die door de gemeentelijke Kredietbank worden verstrekt. In omringende gemeentes betalen minima die op dezelfde wijze geld lenen meer rente. In Nijmegen wordt er ongeveer 6% procent aan rente gerekend en in de omringende plaatsen als Wijchen en Heumen ligt dat percentage op 10%. Het is een opmerkelijk groot verschil en voor de inwoners van Nijmegen die geld lenen en een minimuminkomen verdienen natuurlijk een voordeel. In Nijmegen helpt de gemeente de minima die over een laag maandelijkse inkomen beschikken met de mogelijkheid om op een voordelige manier geld te lenen.

Er is als het ware sprake van het subsidiëren van de Kredietbank om op deze manier de rente minder hoog te laten uitvallen. Andere gemeenten voeren daarin een ander beleid. Overigens is het zo dat minima die geld willen lenen vaak zijn aangewezen op de gemeentelijke Kredietbank, want banken zijn niet happig op het verstrekken van kredieten aan personen met een minimaal inkomen. Dat vormt voor de kredietverstrekkers namelijk een groter risico. De inwoners van Nijmegen die over een laag inkomen tot 130% van het bruto minimuminkomen beschikken, kunnen voordelig geld lenen bij de gemeentelijke Kredietbank. De rente van 6% is in verhouding met de rente die andere gemeenten in rekening brengen laag. Het is echter ook zo dat het ook voor de minima zo is dat geld lenen geld kost en er wel financiële draagkracht dient te zijn.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.