Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hogere studieschuld leidt tot minder geld lenen voor woning

Hogere studieschuld leidt tot minder geld lenen voor woning

In 2015 is er een nieuwe leenstelsel voor studenten komen en dat heeft tot gevolg dat studenten die afstuderen straks met een hogere studieschuld zitten. Hieruit vloeit weer voort dat deze groep minder geld kan lenen voor de aanschaf van een woning. De schuld die tijdens de studie is opgebouwd, zorgt er namelijk voor dat de maximale hypotheek lager uitvalt. Het komt zelfs zover dat een opgebouwde studieschuld tot tienduizenden euro’s minder aan hypotheek oplevert. Afgestudeerde kunnen tegenwoordig vaak minder geld lenen als er sprake is van een hoge studieschuld. Het is uiteraard wel zo dat het niet voor alle oud-studenten geldt, want de hoogte van de schuld die tijdens de studie is opgebouwd, varieert wel.

Er zijn afgestudeerden die maar een paar duizend euro aan schuld hebben opgebouwd door weinig geld te lenen tijdens de studie. Aan de andere kant zijn er ook afgestudeerden die meer geld hebben geleend en daardoor met een opgebouwde schuld zitten van wel 50.000 euro. Om te voorkomen dat er minder geld geleend kan worden voor het kopen van een huis luidt het advies om zo snel mogelijk na de studie de schuld af te lossen of in elk geval voor een groot deel. Indien dat niet lukt, wordt aangeraden om een huis te kopen die op basis van de hypotheek en de studieschuld waarop afgelost moet worden, financieel gedragen kan worden. Momenteel is er nog geen sprake van een registratie van studieschulden bij het BKR, maar wellicht dat deze registratie in de toekomst wel plaatsvindt.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.