Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten lenen meer geld voor aanschaf auto

Consumenten lenen meer geld voor aanschaf auto

Het afgelopen jaar zijn er meer consumenten die geld hebben geleend voor de aanschaf van een auto. Het totale bedrag aan uitstaande autoleningen in Nederland in 2017 bedraagt maar liefst anderhalf miljard euro. In vergelijking met een jaar eerder is er wat dat betreft een stijging geweest van 15%. De gegevens over deze cijfers zijn beschikbaar gesteld voor de Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland. Dat er sprake is van een stijging aangaande het geld lenen voor de aanschaf van een auto komt naast het nieuws dat private lease populair is geworden. Hierbij gaat het om het rijden in een auto voor een vast bedrag per maand, waarbij de verzekering en alles door de leasemaatschappij geregeld wordt.

Daarnaast is er nog een leenvorm die financial lease genoemd wordt en waar ondernemers hun voordeel meedoen door een auto zakelijk op afbetaling aan te schaffen. Voor wat betreft de private lease is er sprake van ongeveer honderdduizend abonnementen die in het afgelopen jaar zijn aangegaan. In 2016 waren dat er nog vierenzestigduizend en een jaar daarvoor kwam het aantal uit op zesendertigduizend. Het verschil tussen private lease en geld lenen voor een auto is dat in het tweede geval er door de eigenaar van de auto zelf een verzekering moet worden afgesloten. Ook is de autobezitter dan verantwoordelijk voor de kosten van reparaties en onderhoud van de auto. In dat kader kan het vooral voor jongeren interessant zijn om via private lease in een auto te rijden en hebben veertigplussers met veel schadevrije jaren het voordeel van een lage verzekeringspremie bij het aanschaffen van een auto.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.