Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor ouderen beperkt voor groene regelingen

Geld lenen voor ouderen beperkt voor groene regelingen

Er zijn allerlei opties op het gebied van geld lenen om de eigen woning op klimaatvriendelijke wijze te verbeteren, maar in de praktijk blijkt dat voor ouderen anders uit te pakken. Er schijnt namelijk een niet objectieve leeftijdsgrens te zijn als het gaat om geld lenen op basis van groene regelingen. De belangenbehartigers die ouderen vertegenwoordigen zijn hier kwaad over. Het Nationaal Energiebespaarfonds is een voorbeeld van een instantie waar het mogelijk is om aan te kloppen voor een zogenoemde energiebespaarlening. In de praktijk blijkt dat ouderen afgewezen worden met als reden dat er vanaf een bepaalde leeftijd geen inkomen meegenomen kan worden. Het hangt overigens wel van de provincie en plaats af of ouderen gemakkelijk geld kunnen lenen om energiebesparende werkzaamheden uit te voeren aan de eigen woning.

 Het is namelijk zo dat elke gemeente eigen voorwaarden mag stellen met betrekking tot de kredieten die vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds worden aangeboden. In de praktijk betekent dit dat het erop neer kan komen dat een lening begrensd is. Bijvoorbeeld als een gemeente het doel heeft om vooral jongeren te stimuleren energiebesparende maatregelen door te voeren. Verder is het zo dat het fonds over enige zekerheid wil beschikken aangaande de terugbetaling van de lening. Er staat namelijk geen onderpand tegenover het krediet dat gegeven wordt. Aan de andere kant zijn er provincies als Overijssel en Drenthe die garant staan. Er zijn in de praktijk meerdere ouderen geweest die een beroep hebben gedaan op het leenfonds en nul op het rekest hebben gekregen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.