Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen bij webwinkels onder aandacht van kabinet

Geld lenen bij webwinkels onder aandacht van kabinet

Geld lenen bij webwinkels staat bekend als kopen op afbetaling en daar maken heel veel consumenten in Nederland gebruik van. Een deel van deze consumenten komt in de problemen door op deze manier geld te lenen voor de aanschaf van consumptieve goederen. Het blijkt dat een op de drie problemen krijgt met de afbetaling bij een webwinkel of bij een postorderbedrijf. Deze informatie is naar voren gekomen uit onderzoek door de Autoriteit Financiële Markten. De uitkomsten worden zorgelijk genoemd en minister Hoekstra van het ministerie van Financiën heeft het rapport naar de Kamer verzonden. Hoekstra pleit ervoor dat de leningen niet als vanzelfsprekend moet worden beschouwd door de sector.

Het streven is om het percentage consumenten dat te maken heeft met een achterstand in betaling door het op deze wijze geld lenen omlaag moet. Om dat doel te bereiken, wil de minister dat webwinkels en postorderbedrijven een ander beleid gaan voeren. Het moet namelijk zo zijn dat het verstrekken van krediet minder snel gedaan wordt. Bovendien dienen de consumenten niet verleid te worden met de mogelijkheid om een hoger bedrag aan geld te lenen of een langere looptijd in het vooruitzicht te stellen. Verder vindt de minister dat het duidelijk op de webwinkel of postorderbedrijf moet worden vermeld dat er sprake is van het lenen van geld als er een product op afbetaling wordt aangeschaft. De bekende slogan dat geld lenen geld kost, lijkt weinig indruk te maken op de consumenten. Daarom wordt ook naar een nieuwe vorm gezocht om consumenten te waarschuwen voor de gevolgen van geld lenen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.