Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten lenen geld om comfortabel te leven

Studenten lenen geld om comfortabel te leven

Er is een groot aantal studenten dat geld leent bij DUO om de studie te bekostigen. Er is ook een aantal studenten dat de keuze maakt voor geld lenen om comfortabel te leven tijdens de studententijd. Bijvoorbeeld om wat vaker gezellig een drankje te doen in het café of om op een terrasje te zitten. DUO heeft net voor de start van het nieuwe studiejaar de cijfers bekendgemaakt over de studieschuld die er op dit moment totaal uitstaat. Dat betreft een bedrag van ongeveer 11,2 miljard euro en daarmee is het bedrag in een jaar tijd gestegen met een miljard euro. De studiefinanciering wordt aangeboden op basis van een sociaal leenstelsel, waarbij de basisbeurs een lening betreft.

Als de ouders van een student weinig verdienen, is het mogelijk om voor een aanvullende beurs in aanmerking te komen. Studenten die op kamers wonen, komen daar niet altijd mee toe. Dat is ook een reden dat veel studenten naast hun studie een bijbaan hebben. Om daarnaast nog wat meer geld te besteden te hebben, is de keuze snel gemaakt om wat extra geld te lenen bij DUO. Dat deze keuze door studenten vaak gemaakt wordt, komt onder meer door de soepele aflosregels. Er kan tientallen jaren over gedaan worden om de studieschuld af te betalen. Bovendien is dat een probleem van later zorg, want de terugbetaling vangt pas aan nadat de studie is afgerond. Het NIBUD heeft laten weten dat geld lenen inmiddels de norm is geworden voor studenten. Het aantal studenten dat sinds de invoering van het nieuwe stelsel geld leent, is fors gegroeid.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.