Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen kost geld slogan moet effectiever

Geld lenen kost geld slogan moet effectiever

Iedereen in Nederland kent wel de bekende slogan waarin er op gewezen wordt dat geld lenen geld kost. De minister van Financiën ziet graag dat de waarschuwing effectiever wordt en wil de slogan daarom vervangen. De slogan is van toepassing op consumptieve kredieten, maar deze wordt tegenwoordig niet meer als effectief gezien. Het is bovendien de bedoeling dat de kredietaanbieders op een andere wijze de leenomgeving moeten inrichten ter bescherming van de kwetsbaren. Er is door de AFM in de afgelopen periode een analyse uitgevoerd in opdracht van de minister van Financiën. Het onderzoek heeft uitgewezen dat consumenten die in een problematische schuldensituatie zitten een gemiddeld aantal van vijftien schuldeisers heeft.

Doorgaans maakt een particuliere kredietverstrekker deel uit van dat aantal schuldeisers. Overigens is het lastig om te bepalen wat het rechtstreekse gevolg is van het geld lenen voor consumptieve doeleinden en de problematische schuldensituatie. Het zijn vooral ook de zorgwerkkende schulden die ontstaan bij postorderbedrijven. Consumenten lenen te vaak geld bij dergelijke postorderbedrijven door van de mogelijkheid gebruik te maken producten op afbetaling te kopen. De rente van deze vorm van geld lenen is echter bijzonder hoog en deze kredieten dragen bij aan het verergeren van de schuldsituatie. De slogan geld lenen kost geld blijkt weinig invloed te hebben op het gedrag van de consumenten en daarom is het ook tijd voor verandering. Het is overigens nog niet bekend wat dan het alternatief is voor de slogan of dat er een andere vorm van interventie komt om de consumenten zich meer bewust te laten worden van de gevolgen van geld lenen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.