Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen normen voor woning in 2019

Geld lenen normen voor woning in 2019

Iedere jaar vindt er met betrekking tot het geld lenen weer een vaststelling van de normen plaats. Ook voor het jaar 2019 is er sprake van een aantal veranderingen in de normen voor het lenen van geld voor een woning. Er zijn ook een paar zaken die niet veranderen in 2019. Bijvoorbeeld dat er niet meer geleend kan worden dan de hoogte van de waarde van de woning. De kosten koper dienen dan ook zelf voldaan te worden bij de aankoop van een woning. Dat levert voor starters op de woningmarkt nog wel eens problemen op. Een verandering in de normen voor geld lenen voor een woning is dat er meer geleend kan worden. Dat geldt voor de lage en hoge inkomens.

Welk bedrag er geleend kan worden, is onder meer afhankelijk van het inkomen en er wordt tevens gekeken naar de gemiddelde loonontwikkeling. Het blijkt dat de bedragen voor middeninkomens ongeveer gelijk blijven en dat lage inkomens tot 30.000 euro en hoge inkomens boven 100.000 euro meer kunnen lenen. Om het toetsingsinkomen te bepalen, is het mogelijk om het tweede inkomen deels mee te laten tellen. Er is tevens een verandering in de zogenoemde groene hypotheek, waarbij er tot 20.000 euro extra geleend kan worden bij een energieprestatiecoëfficiënt van nul of minder. Betreft het een Nul op de meter woning dan geldt dat het bedrag dat extra geleend kan worden 25.000 euro blijft. Verder komt de grens van NHG bij financiering van een woning uit op 290.000 euro in 2019.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.