Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Korting op geld lenen voor verduurzaming huis

Korting op geld lenen voor verduurzaming huis

Verduurzaming is altijd een belangrijk onderwerp. Er zijn geldverstrekkers die het zo belangrijk vinden dat er een korting op geld lenen is bij de keuze voor verduurzaming. ASN Bank is daar een voorbeeld van. Deze geldverstrekker biedt sinds kort een nieuwe hypotheek met de focus op het verduurzamen van het huis. De bank is overigens onderdeel van de Volksbank en daar vallen ook SNS en BLG wonen onder. ASN is echter de geldverstrekker die het extra geld lenen voor de verduurzaming van de woning aantrekkelijk maakt. Het is nu zo dat 100% van de taxatiewaarde van het huis in aanmerking komt voor een hypotheek. Daar is echter wel een uitzondering op van toepassing indien de woningeigenaar voor verduurzaming kiest.

Indien de woningeigenaar besluit om een warmtepomp te nemen of de woning wil isoleren, is er een extra lening mogelijk. Het is dan mogelijk om bij ASN tot 106% van de waarde van de woning te lenen. Dat is een aanzienlijk groter bedrag, maar het extra geld dient dan wel voor verduurzaming gebruikt te worden. ASN geeft een korting op geld lenen, maar daar zijn wel enkele voorwaarden op van toepassing. Het minimale bedrag om te lenen moet in elk geval 2.500 euro zijn. Voor een duurzame investering is het maximale bedrag gesteld op 15.000 euro. De korting bestaat uit 0,1 procent op de rente van het complete krediet. Vereniging Eigen Huis heeft laten weten het een positieve ontwikkeling te vinden, maar vindt wel dat er sprake is van een symbolische korting.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.