Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studentenactie tegen stelsel geld lenen

Studentenactie tegen stelsel geld lenen

Er staat een studentenactie gepland op 24 november tegen het sociale stelsel voor geld lenen. De studenten komen in actie omdat met de invoering van het leenstelsel er beter onderwijs werd voorgehouden. Dat is echter niet gebeurd. De individuele aandacht voor studenten blijft achterwege en de collegezalen raken voller en voller. Op feedback van docenten hoeven de studenten ook niet echt te rekenen. De kwaliteit van het onderwijs is slechter geworden in plaats van beter. Daarom komt er nu een protestmars om op die manier door te dringen tot de politiek in Den Haag. De studentenactie voert door Den Haag en de studenten willen onder meer onder de aandacht brengen hoe hoog de studieschuld is. De studenten die meelopen met de actiemars dragen de studieschuld op hun rug.

Overigens krijgen de universiteiten van de studenten geen kritiek, want die zijn ook gebonden aan het budget dat is toegekend. Het ministerie van Onderwijs geeft overigens aan de actie voorbarig te vinden. In april is al bekend geworden dat er extra geld voor het onderwijs beschikbaar komt. Vanaf dit jaar dient er dus verbetering op te treden. Het ministerie heeft ook laten weten dat er meer geld in het hoger onderwijs geïnvesteerd wordt. De toename van de groei van studenten wordt eveneens geldelijk gecompenseerd. Er is wel erkenning voor de hoge werkdruk op de universiteiten en de minister wil daar ook over in gesprek gaan. De woorden van de minister maken geen indruk op de studenten die gewoon de actie doorvoeren op 24 november.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.