Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Gedrag jongeren op het gebied van geld lenen zorgwekkend

Gedrag jongeren op het gebied van geld lenen zorgwekkend

Elk jaar voert Intrum als financieel dienstverlener een onderzoek met betrekking tot de moraal van jongeren op het gebied van betalen. Ook het gedrag van jongeren ten aanzien van geld lenen vormt onderdeel van het onderzoek. Uit het laatste onderzoek is gebleken dat jongvolwassenen tussen 18 en 24 jaar een niet al te beste betalingsmoraal hebben. Het is opvallen dat deze jongeren vaak pas later een rekening betalen nadat de termijn voor betalen is verstreken. Volwassenen zijn daar wat nauwkeuriger. De verhouding is 58% van de jongeren en 40% van de volwassenen die na de betalingstermijn de rekening betaalt. Met betrekking tot geld lenen zijn het vooral de jongeren die dat doen om online te winkelen.

Het blijkt ook dat de druk vanuit social media ertoe bijdraagt dat er geld wordt uitgegeven dat het budget eigenlijk overschrijdt. Maar liefst 37% van de deelnemers in de leeftijd van 18 jaar tot 24 jaar geeft aan deze druk te ervaren. Van de groep tussen 25 en 34 jaar s het zo dat 34% er hetzelfde over denkt. Overigens heeft Intrum het onderzoek uitgevoerd in 24 landen in Europa. Er is een opvallend uitkomst te bespeuren. De jongeren in Nederland, maar ook de volwassenen lijken zich het minst druk te maken dat online shoppen tot overconsumptie leidt. Verder blijkt uit het European Consumer Payment Report dat 28% van de respondenten die tot de jongeren behoren de financiële situatie zelf niet helemaal onder controle te hebben. Het is belangrijk dat jongeren financieel inzicht krijgen en zich bewust zijn over de uitgaven.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.