Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Mogelijk voorstel pensioen inzetten voor aflossen hypotheek

Mogelijk voorstel pensioen inzetten voor aflossen hypotheek

Aan het einde van dit jaar is het de bedoeling dat minister Wout Koolmees van Sociale Zaken een wetsvoorstel gaat indienen. In het wetsvoorstel is opgenomen dat mensen de gelegenheid moeten krijgen om hun pensioen op te nemen. Met de opname van het pensioen is het dan mogelijk de geld lenen schuld in de vorm van de hypotheek af te lossen. Het voordeel hiervan is dat de woonlasten tijdens de pensionering een stuk lager zijn. Dat geeft de gepensioneerden meer financiële ruimte. Dat de minister van plan is om het wetsvoorstel in te dienen, blijkt uit de Kamerbrief die over de pensioenvernieuwing gaat. Er is aan het einde van het vorige jaar overleg geweest tussen werkgevers en vakbonden.

Uit dit overleg is niets concreets voortgekomen en daarom neemt het kabinet nu zelf het voortouw aangaande het vernieuwen van het pensioenstelsel. Overigens zijn er nog wel een aantal punten die onderzocht moeten worden. Bijvoorbeeld of het tot de mogelijkheden behoort om een deel van het opgebouwde pensioenvermogen op te nemen als men met pensioen gaat. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat de gepensioneerden als gevolg van een te grote opname in de financiële problemen terechtkomen. Daarom komt er een grens van 10% als maximum van het opnemen van het opgebouwde pensioenvermogen. Er komt binnen afzienbare tijd een brief van de minister waarin de hoofdlijnen uiteengezet worden. In het laatste kwartaal van 2019 is het de bedoeling dat er een concreet wetsvoorstel ligt om met het pensioen een deel van de geld lenen schuld in de vorm van het hypothecaire krediet af te lossen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.