Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Starters lenen veel meer geld voor woning

Starters lenen veel meer geld voor woning

Starters lenen tegenwoordig veel meer geld voor het kopen van een woning. Bij het afsluiten van een hypotheek komt het gemiddelde bedrag uit op 2,5 ton. Dat is in elk geval het eerste kwartaal van 2019 het geval geweest. Er is daarbij ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het vorige jaar sprake van een stijging van 5%. Starters in provincies als Utrecht en in Noord-Holland lenen zelfs nog veel meer geld voor het kopen van een woning. Knab heeft een onderzoek uit gevoerd aan de hand van data van HDN. De stijging van de huizenprijzen in de afgelopen jaren is de oorzaak van de hogere hypotheeksommen. Overigens leidt de krapte op de woningmarkt er eveneens toe dat het totale aantal hypotheken het eerste kwartaal is gedaald.

Het gemiddelde bedrag van 2,5 ton dat starterslenen is bovendien vaak niet eens voldoende om een huis te kopen. De gemiddelde prijs die starters voor het kopen van een woning betalen, komt namelijk uit op een bedrag van ruim 282.000 euro. Dat betekent dat er ook nog eens een fors bedrag zelf ingelegd wordt door de starters. De doorstromers die het eigen huis verkopen en een nieuwe woning kopen, betalen een hogere prijs. De gemiddelde koopprijs komt voor deze groep uit op een bedrag van ruim 388.000 euro. De doorstromers lenen gemiddeld een bedrag van ongeveer 303.000 euro. De verwachting is dat de huizenprijzen dit jaar nog stijgen met gemiddeld 6%. In 2020 stijgen de huizenprijzen naar verwachting met 4%. Er is wel sprake dat het aantal te verkopen huizen daalt.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.