Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Stijging van 85 procent voor oversluiten hypotheken in 2018

Stijging van 85 procent voor oversluiten hypotheken in 2018

Er is in het afgelopen jaar een grote stijging geweest van het aantal overgesloten hypotheken. Ten opzichte van een jaar eerder is er sprake van een stijging van 85%. Bovendien is er in het eerste kwartaal van dit jaar ook nog sprake van een enorme stijging. Deze stijging van het aantal overgesloten hypotheken kwam uit op 92%. Dat heeft De Hypotheker onlangs onderzocht en bekendgemaakt. Het is de verwachting dat deze stijging in de rest van het jaar ook nog doorzet. Er is natuurlijk een belangrijke reden waarom er sprake is van een doorzettende stijging. Dat komt doordat er sprake is van een hypotheekrente die nog altijd historisch laag is.

Woningeneigenaren van 55 jaar en ouder kiezen er het vaakst voor om de hypotheek over te sluiten. Deze groep is alleen al goed voor ruim 44% van de overgesloten hypotheken. De groep daarna komt uit de leeftijdscategorie van 45 tot 545 jaar met een percentage van bijna 30%. De groep van 35 tot 45 jaar is goed voor ruim 20% en de jongere woningeigenaren voor meer dan 5%. Verder zijn er nog een aantal opvallende kenmerken uit het onderzoek voortgekomen. Bijvoorbeeld dat het oversluiten van hypotheken in de grote steden aan populariteit is toegenomen. In Amsterdam is er sprake geweest van een toename van 57% en in Rotterdam 84%. In Den Haag was de toename het grootst met een stijging van 117%. Het is door de lage rente voor veel woningeigenaren nog altijd gunstig om voor het oversluiten van de hypotheek te kiezen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.