Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente geld lenen met persoonlijke lening stijgt

Rente geld lenen met persoonlijke lening stijgt

De rente voor geld lenen op basis van een persoonlijke lening is sinds lange tijd weer gestegen. In vergelijking met de eerste maand van het jaar is de rente in de maand april bij meerdere kredietverstrekkers gestegen. Het gaat dan bij geld lenen om verschillende bedragen, zoals 10.000 euro persoonlijke lening. Of om 20.000 euro of om 50.000 euro aan lening. De rente is niet gigantisch toegenomen, maar er is wel een lichte stijging waargenomen. Interbank, Findo, BNP Paribas en Defam als onderdeel van ABN Amro hebben de rente in 2019 verhoogd. De rente is bij persoonlijke leningen vooraf duidelijk en hetzelfde gedurende de looptijd van de leenovereenkomst.

Er is nu gemiddeld sprake van een rente van 5,35% voor het afsluiten van een persoonlijke lening van 50.000 euro. Dat percentage kwam in de eerste maand van het jaar nog uit op gemiddeld 5,19%. Het is niet een enorm verschil, maar loopt toch wel op tot enkele honderden euro’s meer kosten tijdens de looptijd. Het is overigens wel bijzonder dat de rente aan het oplopen is, want er is nog altijd sprake van een daling van rente op spaargeld. Er is zelfs sprake van een dieptepunt van de rentevergoeding op spaargeld. Bij meerdere banken staat het rentepercentage op 0,03%. Dat de rente voor geld lenen omhoog gaat, komt onder meer door de concurrentie en lage marges. Bovendien zijn er strenge regels onder het toezicht van de AFM, waardoor er veel verwacht wordt van de kredietverstrekkers. De verwachting is dat de rentes langzaam aan verder oplopen voor persoonlijke leningen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.