Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studieschuld vaak achtergehouden bij aanvragen krediet

Studieschuld vaak achtergehouden bij aanvragen krediet

Er zijn vanuit het Bureau Krediet Registratie zorgen uitgesproken om het verzwijgen van studieschulden. Er is in toenemende mate sprake van het achterhouden van studieschulden bij het aanvragen van kredieten. Vooral als het gaat om het aanvragen van een hypotheek. Afgestudeerden met een studieschuld kunnen in verhouding tot het inkomen en vaste lasten minder geld lenen. Bij het lenen van meer geld door het achterhouden van de studieschuld bestaat de kans op mogelijke financiële problemen. Op dit moment is er sprake van een daling van woningeigenaren die met een betalingsachterstand te maken hebben. Er is echter dus zorg voor de toekomst voor de groep die de studieschuld niet meldt bij het aanvragen van een lening.

Er zijn nu ongeveer 73.000 personen die te maken hebben met een achterstand in betaling van de hypotheek. Het gaat dan om een achterstand van drie maanden. Een jaar eerder waren dat er nog 86.000 personen. Deze informatie komt voort uit de hypotheekbarometer van het BKR. De daling van betalingsachterstanden is overigens al in 2015 ingezet. Nu is er echter sprake van het op grote schaal achterhouden van financiële verplichtingen die betrekking hebben op de aflossing van de studieschuld. Dat betekent dat er in de praktijk sprake is van overkreditering. De verwachting is dat er hierdoor problemen ontstaan in de vorm van de toename van betalingsachterstanden. Het is niet uit te sluiten dat de schuldenproblematiek zich hierdoor vergroot. Het grootste aantal personen met een betalingsachterstand is te vinden in de leeftijdscategorie van 41 jaar tot 50 jaar.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.