Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Nieuwsberichten 2009 en eerder

Zoekt u een nieuwsbericht? In dit overzicht ziet u de lijst met nieuwsberichten welke wij in het betreffende jaar op onze website geplaatst hebben.

Overzicht

22-03-'10: Leen niet bij malifide bedrijven via MarktPlaats
Gister was er in een TV uitzending op SBS6 grote aandacht voor een aantal geld leen zaken. Het gaat om mensen met een BKR registratie welke niet bij een gewone kredietverstrekker een lening af kunnen sluiten en zijn gaan zoeken op internet. Via MarktPlaats vonden deze personen diverse "bedrijfjes" welke met zelfs een zware BKR codering geld konden uitlenen. Het probleem was echter dat deze bedrijven alleen polis en afhandelingskosten in rekening brachten en de lening nooit verstrekte.

Wij vragen u op te passen als u wilt gaan lenen met BKR. Over het algemeen kunt u met BKR geen geld lenen, echter zijn er sommige situaties waarbij dat wel kan (GiroKrediet). De personen met een BKR codering hebben deze niet voor niets gekregen, daarom moet het ook geen gezond idee zijn om alsnog te gaan lenen. De AFM doet onderzoek naar deze malifide bedrijven en heeft meerdere grote boetes uitgeschreven. Als u geld wilt gaan lenen, doe dit dan altijd via betrouwbare leensites van bekende instanties!

03-03-'10: Geld lenen kan tegenwoordig ook al bij het Kruidvat!
Een grote drogist in Nederland gaat via het financiele bedrijf Santander leningen aanbieden aan klanten. Deze leningen hebben een maximale waarde van €50.000. Het bedrijf doet dit om klanten tegemoet te komen welke gemakkelijk een voordelig krediet willen aanvragen en niet naar de bank willen. Critici denken dat Kruidvat hiermee een risicovol product op de markt heeft gezet, naast het risico van geld lenen wat nu net zo makkelijk aan gekocht kan worden als een tandenborstel is er ook personeel dat er vaak weinig verstand van heeft.

Waarom bieden deze bedrijven producten aan? Naast geld lenen bij Kruidvat zijn er bijvoorbeeld ook computers te koop bij een supermarkt. De winkels doen dit om meer omzet te draaien met klanten die in de winkel zijn en wellicht naar deze producten op zoek zijn. De financiele markt houdt het Kruidvat streng in de gaten of dat deze drogist zich wel houdt aan de regels en de voorlichtingseisen. Wij raden u echter aan u goed te informeren voordat u een lening afsluit.

01-02-'10: Waar blijven toch de spaarrentes?
Als u een spaarrekening heeft zult u het vast gemerkt hebben, de rente percentages zijn dramatisch gekelderd. Bij de meeste spaarbanken ligt de rente rondt de 2% en daalt per kwartaal met minstens 0.25%, maar waarom is dit? Zodra de bank spaarrentes omlaag haalt zal deze minder schade hebben van een slechte beursgang en het geld zelf beter kunnen gebruiken. Het komt er op neer dat de rentes juridisch laag worden gehouden om zo een nieuwe crisis te besparen, in Amerika ligt de spaarrente zelfs rondt de 1%.

Wij verwachten dat de spaar rentes weer zullen groeien als de economie een blijvende groei aantoont. Dit zal nog wel even kunnen duren aangezien de beursgang nogal schommelt. Wilt u toch een hoger rendement halen op uw spaargeld? Dan zou u een spaarrekening kunnen nemen welke gebaseerd is op de beurs of bijvoorbeeld gaan beleggen.

30-12-'09: Bedrijven leven "geld lenen kost geld" logo niet goed na.
Vandaag een vrij opvallend bericht in de pers mbt het dragen van het geld lenen kost geld logo en het gebruiken van de waarschuwing in radio spots. Uit onderzoek is gebleken dat veel financieel mediars en aanbieders deze logo's niet of niet op de juiste manier dragen/gebruiken. Vanaf april is het verplicht om dit logo te dragen en staat hier een straf op als het niet doet. Na onderzoek van de AFM blijkt dat vier van de vijf sites het logo niet of niet op de juiste manier dragen, een bijzonder hoog percentage.

Bij reclame op tv en radio is 87% van de campagnes wel juist geladen met het betreffende logo. AFM bedenkt nog hoe zij deze zaken aan gaan pakken. De melding is bedoelt om mensen te waarschuwen dat geld lenen geld kost, een groot deel consumenten stelt deze waarschuwing op prijs omdat de rentekosten vaak niet overzichtelijk zijn.

25-11-'09: Mogelijk soepelere regels voor het afbetalen van staatssteun.
Het ministerie van Financien is in gesprek gegaan over de voorwaarden met betrekking to de staatssteun. Toen de crisis heviger werd heeft de staat meerdere kapitaalinjecties gedaan. Zo heeft Aegon 3 miljard euro, ING 10 miljard en REAAL 750 miljoen euro. Het ministerie heeft deze bedrijven de mogelijkheid gegeven om het geleende geld onder gunstige voorwaarden terug te kunnen betalen. Voor het restant zou een aflossingspremie van 50% gelden.

Het komt er op neer dat hoe eerder en sneller een bedrijf de staatssteun terug betaald hoe beter de leenvoorwaarden worden. Vorige week heeft de ABN Ambro en Fortis bank toch nog staatssteun gekregen, het ging om een bedrag van 4.4 miljard euro. Deze banken zijn allebei van de staat en deze geeft aan dat dit nodig was om de banken samen een bank te laten worden. Na verwachting is dit de laatste kapitaalinjectie welke nodig is geweest in de financiele crisis.

31-10-'09: DSB failliet, hoe nu verder?
De DSB bank is officieel failliet verklaard 2 weken terug. Wij hebben een aantal vragen van ex-DSB klanten gekregen hoe dit nu verder moet, in dit nieuwsbericht besteden wij hier aandacht aan. Gisteren zijn bankrekeningen van DSB rekeninghouders her-opend om hiermee de leningen en hypotheken van de DSB bank af te lossen. De leningen en hypotheken moet gewoon afbetaald worden en zullen hoogstwaarschijnlijk overgenomen worden door een andere bank of instantie. Het spaargeld kan opgevraagd worden via het spaardeposito garantie stelsel welke druk aan het werk zijn om voor de kerstdagen iedereen van hun spaarcentjes te voorzien.

Naast het verdwijnen van de DSB bank komt er ook een einde aan de eindeloze sleur van bekende reclame filmpjes, kent u nog de spotjes van lenen.nl of leen van frisia? Deze zullen nog jarenlang bekend zijn omdat geen enkele andere bank op deze manier zo hevig adverteerde. Als u meer vragen heeft kunt u ook contact opnemen met de DNB (Nederlandse bank) voor meer informatie.

18-10-'09: De toekomst van de DSB bank.
De afgelopen week is de DSB bank behoorlijk in het nieuws geweest. De rechter heeft de bank onder quarantine gezet bij de Nederlandse bank die het nu even voor het zeggen heeft. Dit is gedaan omdat de bank bijna failliet zou gaan. Als maatregel van de quarantine regeling zijn alle spaartegoeden geblokkeerd en kon er tot laatste woensdag 12 uur in de nacht maximaal 250 euro per dag gepint worden. Op dit moment zijn dus alle rekeningen van de DSB bank volledig geblokkeerd.

Als u een rekening heeft bij de DSB bank is dit natuurlijk heel vervelend. Als u spaartegoeden had staan bij DSB bank dan komen deze in aanmerking voor het garantie deposito systeem van de staat waarbij spaartegoeden tot 100.000 euro uitgekeerd worden. Deed u mee aan een achtergesteld deposito programma dan is deze optie niet mogelijk.

Als u een lening of hypotheek heeft lopen bij de DSB bank is het even afwachten wat er gaat gebeuren. Als de DSB bank echt failliet gaat dan zullen deze overgenomen worden door een andere bank, oftewel, het komt niet voor dat u deze niet meer hoeft te betalen! Het lot van de DSB bank is nog onduidelijk, Dirk Scheringa, de eigenaar van de bank, heeft uitstel gekregen om de bank te verkopen tot maandagochtend. Mocht de bank overgenomen worden dan zou er voor een doorstart gekozen kunnen worden waarbij diverse tegoeden weer beschikbaar komen.

06-10-'09: DSB bank onder vuur.
De DSB bank is de afgelopen week behoorlijk in opspraak gekomen. Honderden klachten kwamen binnen van mensen die te hoge hypotheken en leningen hadden gekregen welke ze nu niet meer konden opbrengen en daardoor verplicht hun huis moesten verkopen. In diverse TV programma's werd hier aandacht aan besteed en na enkele dagen is er een reactie van de directeur van de DSB bank. De baas van de bank erkent dat er fouten zijn gemaakt binnen het beleid en biedt zijn excusses aan naar alle gedupeerden.

De DSB bank is vooral bekend van lening merken als Becam, Frisia en Lenen.nl welke vaak op TV te zien zijn. Een financieel analist op TV raadde mensen aan hun spaargeld bij de DSB bank weg te halen, de volgende dag lag de site van DSB bank eruit vanwege een 'hack poging'. Dit riep vraagtekens op met de klanten van de bank omdat deze niet bij hun geld komen, toen alles weer hersteld was is er voor miljoenen aan spaargeld bij de bank weggehaald.

27-09-'09: Flits kredieten aan banden.
De afgelopen weken zijn bij het ministerie de snelle leningen ook wel flitsleningen genoemd in opspraak gekomen. Via zo een lening kunt u eenvoudig met een smsje bedragen tot 1000 euro lenen. Veel jongeren blijken deze methode te gebruiken, maar de kosten zijn behoorlijk!

Uit onderzoek blijkt dat deze methode van geld lenen behoorlijk succesvol is voor de ondernemers maar funest is voor de jongeren die hier gebruik van maken. U kunt bijvoorbeeld met een SMSje een lening van 200 euro aanvragen met een looptijd van 30 dagen. U betaald dan 50 euro aan kosten voor de lening wat behoorlijk hoog is. Hoe meer u leent hoe meer u kunt lenen bij deze programmas.

Nederland wil volgend jaar een einde maken aan deze manier van geld lenen. Jongeren en ook ouderen kunnen te simpel een lening aanvragen waarbij ze pas later de kosten zullen voelen. Lenen moet verantwoord zijn en er moet goed gemeten worden of deze wel uit kan.

13-09-'09: Burgers gaan de crisis voelen in 2011.
De troonrede is net als elk jaar weer uitgelekt en bij de bekende omroepen terecht gekomen. Kort samengevat is het duidelijk geworden dat de burgers de crisis sterk gaan voelen in het jaar 2011. In het jaar 2010 zal het land investeren in haar interne en externe markt en worden er extra mogelijkheden tot geld lenen gemaakt voor ondernemers die het net niet kunnen redden. Daarnaast zal er meer worden geinvesteerd in werkgelegenheid en in de werkloze jongeren.

Maar in 2011 moeten wij het echt gaan voelen, aldus de troonrede. In 2011 moet er 3.5 miljard euro bespaart worden en in totaal 35 miljard euro bespaart worden. Deze besparing zal zich uiten in 20% bekorting op bijvoorbeeld de gezondheidszorg, en besparen op diverse diensten van de overheid zoals politie en justitie. Daarnaast zal er een "grote post" omgehakt moeten worden, hieronder vallen bijvoorbeeld huursubsidie en de gevreesde hypotheekrente aftrek. Afgelopen week heeft de hoge raad Nederland gewaarschuwd voor haar slechte aanpak van de crissis. Vele buurtlanden zijn al over de crisis heen terwijl ons land zich er nog diep inwerkt.

23-08-'09: Ijsland wil lening niet afbetalen.
Het is nu een aantal maanden terug dat LandBankski en daarmee IceSave failliet gingen. Vele Nederlandse spaarders waren gedupeerd met miljoenen aan spaargeld welke de Nederlandse staat in overleg met Ijsland ging betalen uit de garantie regeling. Nederland leende hiervoor geld uit aan Ijsland zodat deze de schuldeisers terug kon betalen. Maar wat blijkt nu, de bevolking protesteert tegen de terugbetaling van dit bedrag.

De bevolking is het er niet mee eens dat de overheid schuldig moet zijn aan de fouten welke ondernemers maken. Nederland heeft miljoenen geleent aan Ijsland. De bevolking zegt dat dit kwijtgescholden moet worden omdat het land in grote financiele problemen verkeerd. Een reactie vanuit Nederlandse kant is echter uitgebleven.

06-08-'09: Economie trekt aan, Amerika blijft achter.
De afgelopen weken zijn er bijna alleen maar positieve berichten geweest over de Nederlandse economie. Vooral op de beurzen is het herstel goed te zien, in enkele weken is deze beurs(AEX) behoorlijk gestegen tegenover de laatste maand. Dit is goed nieuws voor Nederland omdat de AEX de graadmeter is voor onze economie. Helaas blijft Amerika achter bij deze ontwikkeling. Vorige week gaf Amerika door dat het land haar economie gestabliseerd was en niet slechter meer werd, oftewel, tijd voor herstel!

Omdat het in Europa momenteel goed gaat is de dollar tegenover de euro een stuk minder waard. De dollar hikt tegen de $1.50 aan wat een van de laagste koersen ooit is geweest, de dollar is bijna niets meer waard. Het geld lenen en de hypotheek rentes in Amerika zijn in vergelijking met Nederland heel erg laag. Dit komt omdat het land mensen wil stimuleren huizen en spullen te gaan kopen om de economie draaiende te houden. Wij hopen op herstel van de Amerikaanse markt.

21-07-'09: Geld lenen met ziel als onderpand...
Vanwege de crissis staat het land Letland op instorten, het land wordt staande gehouden met grote kapitaalinjecties. De inwoners kunnen vanwege de problemen bijna niet meer aan geld komen maar hier heeft een nieuw bedrijf in de hoofdstad Riga iets op bedacht! Het bedrijf (kontora) leent geld uit met als onderpand de ziel van de lener!

Het initiatief kwam in behoorlijke opspraak, vooral met gelovige gemeenschappen. Deze denken dat de duivel erachter zou zitten om zielen voor zich te winnen, veel mensen zouden een lening afsluiten omdat ze wanhopig waren.

De banken crissis heeft het land hard geraakt, de economie krimpte in een jaar maarliefst 20%. De werkloosheid is een van de grootste binnen de Europese unie en de wekloosheid knalt omhoog.

De spelregels van het geld lenen met een ziel als onderpand wordt in gebrekkig engels uitgelegd op een website van het bedrijf, de leners mogen in 70 dagen ongeveer 700 euro lenen tegen een rente van 1% per dag (hoog!).

De eigenaar van het bedrijf vertelde dat hij na 2 maanden maarliefst 200 klanten had geworven. Wie de lening niet aflost zal niet vervolgd of bedreigd worden maar is gewoon zijn ziel kwijt, aldus de eigenaar Mirosjenko.

01-07-'09: Jongeren lenen steeds vaker geld.
Op dit moment vindt er een slechte ontwikkeling plaats onder jongeren in Nederland. Uit recent onderzoek blijft dat jongeren (tussen 14 en 16 jaar) steeds vaker geld lenen. De scholieren vinden het makkelijk om een bedrag te lenen van een vriend of ouders om zo een aanschaf te doen waarvan ze het geld niet hadden. Dit geld wordt vaak niet of veel te laat terug betaald.

Het onderzoek welke overgens gedaan is door het Nibud geeft aan dat de jongeren een slechte financiele opvoedingen krijgen of hebben gehad. De problemen die de jongeren tegenkomen worden meestal door de ouders opgelost waardoor de waarde van geld niet goed duidelijk is. In de jaren 2006 en 2007 leend 46% van de scholieren regelmatig tegenover 63% in 2008 en 2009! Een angstige stijging van maarliefst 17%.

De grootste probleemgroep zijn de meisjes tussen de 15 en 16 jaar, het nibud gaf ook aan dat het om vmbo leerlingen gaat. De jongeren sluiten vaak dure abonnementen af zonder echt door te hebben hoelang, waarvoor en hoeveel ze uiteindelijk betalen. Vroeger waren de jongeren niet zo hebberig als de studenten van tegenwoordig, het meeste geld wordt besteeds aan drank, kleding en snoep.

22-06-'09: Mensen letten beter op.
De afgelopen maanden is gebleken dat mensen beter opletten bij het afsluiten van een lening. Zo kijken ze beter naar rente percentages en vragen veel offertes aan om zo de goekoopste lening te berekenen. Sinds 1 april is het al verplicht om het geld lenen kost geld keurmerk te dragen zodat de consumenten nog beter gewaarschuwd kunnen worden.

Veel consumenten hebben ingezien dat het kopen op afbetaling wel erg duur is en er beter een kleine persoonlijke lening afgesloten kan worden, dit is dan ook gedaan. Over het algemeen is het aantal leningen gedaald, wellicht heeft dit te maken met de crissis waardoor mensen minder snel geld willen lenen.

Mensen houden daarnaast ook de rente percentages in de gaten, over het algemeen worden er minstens 5 offertes aangevraagd en hier de goedkoopste uit op gemaakt. Dit is een goede verbetering waardoor de mensen zelf beter kunnen bepalen wat voor hun de beste situatie is om geld te lenen.

20-04-'09: GeldLenen.org online!
Vandaag is GeldLenen.org online gegaan. Een duidelijke website met een duidelijke naam, geldlenen.org! De website zal in de loop der tijd meer en meer informatie bevatten en zal u up to date gehouden worden om u de laagste rentes en beste kredietbedrijven te laten zien. Naastdat de website geladen is met ongeveer 7 krediet aanbieders is er ook ruimte voor diverse informatie, zo kunt u uitgebreide artikelen lezen van de diverse soorten leningen.

Heeft u op of aanmerkingen op deze website? Ziet u graag iets wat u niet kunt vinden? Wij horen dit graag van u! Via het contactformulier kunt u contact met ons opnemen waarna wij uw verzoek serieus in behandeling gaan nemen om u als consument nog beter van dienst te zijn!

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.