Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Waar moet je bij een online lening op letten?

Geld lenen via internet kan op talloze manieren. Er zijn voldoende websites die een lening aanbieden. Tegenwoordig is oplichting via internet razend populair, helaas worden steeds meer mensen online opgelicht en loopt de schade ieder jaar weer in de miljoenen euro's. Dit is zonde, tenslotte kan de internetoplichting erg eenvoudig worden voorkomen. Geld lenen via internet is zeer risicovol wanneer je niet weet met wie je te maken hebt. In dit artikel vind je daarom meerdere tips die je zullen helpen om leningoplichting via internet tegen te gaan.

Waar moet je bij een online lening op letten?

Wanneer je bij iemand een lening gaat afsluiten is het belangrijk om vooraf alle informatie te verzamelen. Ga na wat voor bedrag je als lening zult ontvangen, hoe hoog de rente gedurende de lening is, of de rente nog zal stijgen, hoelang de looptijd van de lening is en probeer om een goed beeld te krijgen van hoe de lening in elkaar zit. Dit helpt om te bepalen of er sprake is van een echte lening of dat iemand je probeert op te lichten. Wanneer je alle informatie hebt ontvangen is het goed om te beseffen dat wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn dat dit het vaak ook is.

Als je via websites zoals Marktplaats een lening wilt afsluiten dan zul je in veel gevallen een reactie krijgen van mensen die jou wel een lening willen verstrekken. Zij willen vooraf wel bepaalde administratiekosten van je ontvangen waarmee je de lening aankoopt. Dit bedrag geldt, aldus de contactpersoon, als verificatie dat je het geld gaat terugbetalen. Geld lenen oplichtingHet is belangrijk dat je hier niet intrapt omdat je hier te maken hebt met een oplichter. Deze persoon probeert jou eerst een bedrag op zijn of haar rekening te laten storten waarna deze vervolgens niets meer van zich laat horen. Je bent dan dus jouw geld kwijt.

Banken worden voorzichtiger

Veel banken en kredietverstrekkers hebben geleerd van hun fouten en zullen geen leningen meer verstrekken aan mensen die het eigenlijk niet kunnen betalen. Ze zijn namelijk bang geworden voor een herhaling van wat er in het begin van de crisis gebeurd is. Hierdoor raken veel mensen echter weer in de problemen, want aan geld komen kunnen ze niet. De banken nemen namelijk geen enkel risico meer. Alleen mensen met een behoorlijk vermogen kunnen nog aanspraak maken op een lening. Voor veel mensen is het dus helaas onmogelijk om een lening te verkrijgen via de normale weg. Er zijn echter wel tijdelijke oplossingen, zoals een paar honderd euro lenen tegen verschrikkelijk hoge rentes (flitskrediet) via het internet. Dit geld kan dienen als overbrugging van een paar dagen, maar de rentes zijn zo verschrikkelijk hoog dat deze leningen absoluut niet aan te raden zijn.

Hoe kom ik dan aan een lening?

Er zijn nog wel mogelijkheden om via een bank of andere kredietverstrekker aan een lening te komen. Hiervoor zult u echter wel moeten beschikken over een stabiel inkomen en een vast contract. Banken en kredietverstrekkers houden tegenwoordig nu eenmaal van zekerheid. Zeker als ondernemer maakt u dus zeer weinig kans om een consumptieve lening af te sluiten. Ook als u wel een baan heeft, maar bijvoorbeeld een jaarcontract, zullen banken u in de meeste gevallen weigeren voor een lening. Zolang als uw financiële situatie niet stabiel is, goed onderbouwd is en een garantie voor continuïteit heeft, is de kans dat u een lening krijgt redelijk klein. Als u echter kunt aantonen dat uw financiële situatie een zeer solide basis heeft zullen er zeker nog wel kredietverstrekkers zijn die u een lening willen geven. Het is dus altijd het proberen waard, niet geschoten is immers altijd mis!

NIEMAND kan u geld lenen met BKR

Heel duidelijk; geen enkel bedrijf kan u geld lenen als u een negatieve BKR notering heeft. Dit mag niet volgens de toezichthouders, een negtiave BKR heeft u natuurlijk niet zomaar gekregen. Ziet u toch advertenties dat bedrijven u een lening aan willen bieden waarbij ze duidelijk laten merken dat een BKR notering geen probleem is, dan heeft u met oplichters te maken. Bespaar u de tijd om te zoeken naar een BKR lening bedrijf en probeer van uw negatieve BKR af te komen zodat u bij een betrouwbaar bedrijf eventueel weer kunt gaan lenen. Hoe kun je bij een lening oplichting voorkomen?

Ga nooit zomaar met iemand in zee zonder dat je uitgebreid contact hebt gehad met deze persoon. Wanneer iemand op het internet onbetrouwbaar lijkt is het goed om direct met je gevoel mee te gaan. Je wilt altijd voorkomen dat je door iemand wordt opgelicht, trap daarom niet zomaar in gladde praatjes en doordenk iedere stap altijd goed voordat je deze zet. Stort ook niet zomaar geld op de rekening van een contactpersoon die aangeeft dat je eerst een administratiekosten moet storten.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.