Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

De nadelen van een maximale lening

Bij het kopen van een woning of ander vastgoed lijkt het slim om te kiezen voor een maximale lening. Dit zorgt direct voor een groot bedrag en helpt u om een grote investering te doen. Toch kleven er veel risico's aan deze vorm van krediet. Het is daarom altijd af te raden om hiervoor te kiezen. In dit artikel lees jij waarom.

De nadelen van een maximale lening

Bij de maximale lening wordt er naar allerlei factoren gekeken die invloed hebben op het bedrag.

Maandelijkse inkomen

Allereerst is het belangrijk hoeveel u maandelijks aan inkomen binnenkrijgt. Hierbij is het van belang hoeveel u aan het eind van de maand overhoudt. U kunt niet uw gehele inkomen uitgeven aan hypotheek, u heeft ook andere kostenposten zoals verzekeringen, boodschappen en talloze andere maandlasten. Op basis van deze gegevens kan worden vastgesteld wat u maandelijks aan hypotheek kunt aflossen zodat de hypotheekverstrekker kan uitrekenen hoeveel u in 360 maanden (30 jaar) kunt aflossen.

Op het moment dat uw maandelijkse inkomen wegvalt of wordt verlaagd heeft u een groot probleem. U kunt de vaste lasten niet meer betalen en ook de maandelijkse aflossing is niet meer af te lossen. Dit zorgt voor grote problemen in uw financiële situatie. Soms kiezen mensen ervoor om een extra lening af te sluiten en zo de rekeningen te betalen, toch zorgt dit er juist voor dat er alleen maar meer financiële problemen ontstaan.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Kredietspotter
Kredietspotter Rente vanaf 4.5%!

Niet meer bijlenen

Wanneer uw woning een maximale hypotheek heeft en u wilt iets verbouwen dan is het niet mogelijk om hier een extra lening bij te nemen. De hypotheek is al maximaal en er kan dus geen extra bedrag meer bovenop. Dit is vervelend omdat u zo geen verbouwing kunt uitvoeren en dit uit uw eigen zakken moet betalen. Raakt u uiteindelijk alsnog het huis kwijt omdat u de rekeningen niet meer kunt betalen dan zal het geld van deze investering ook niet meer in uw handen zijn. U heeft in dit geval gratis het huis verbeterd terwijl de bank of kredietverstrekker hier een hoger bedrag voor zal krijgen.

Vermijd daarom altijd de maximale hypotheek

Het is nooit raadzaam om een maximale lening af te sluiten. In bovenstaande voorbeelden heeft u kunnen zien welke vervelende gevolgen het voor uw persoonlijke en financiële situatie kan hebben. Probeer daarom altijd om een maximale hypotheek te voorkomen. Dit kan betekenen dat u niet het juist kunt aanschaffen waar u al tijden naar uitkijkt.

U kunt beter onder het maximale bedrag lenen en zo problemen voorkomen dan binnen 30 jaar in een negatieve financiële spiraal komen.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.