Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Verschil tussen banken en kredietverstrekkers

Wij krijgen regelmatig de vraag wat nou het verschil is tussen een kredietverstrekker en een bank. Een kredietverstrekker hoeft namelijk niet altijd een bank te zijn. Geld lenen bij een bank is vaak duur en dit klopt over het algemeen. Naast banken zijn er kredietverstrekkers welke commerciele instellingen zijn. Deze kunnen een online dochteronderneming zijn van een bank of een zelfstandige investeringsmaatschappij welke geld wil uitlenen tegen scherpe rentes.

Over het algemeen zijn er een aantal grote kredietverstrekkers welke niet direct verbonden zijn met een bank. Als u een offerte aanvraagd zullen sommige tussenpersonen u dezelfde kredietverstrekker aanraden met hetzelfde tarief. De verschillen tussen de kosten van een gemiddelde bank lening en een voordelige kredietverstrekker (online) kunnen oplopen tot wel 2 tot 4%.

Om zeker te zijn van de laagste kosten is het verstandig bij zoveel mogelijk bedrijven een offerte aan te vragen. Een offerte aanvragen is kosteloos en kan vrijwel onbeperkt. Let er hierbij wel op dat u niet bij een bemiddelaar deze opvraagd aangezien u dan een aantal (vrijwel) dezelfde resultaten zult terugzien.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.